L'operació contra les còpies de luxe que va desenvolupar la setmana passada la Guàrdia Civil a la Jonquera i Lloret de Mar, s'ha tancat amb el comís de 3.000 peces falsificades Michael Kors valorades en més de mig milió d'euros. També dotze persones han quedat com a investigades per delictes contra la propietat intel·lectual.

En total, la policia va escorcollar fins a dotze locals comercials i en un d'ells, els gents es van trobar amb una sorpresa. Els responsables de l'establiment van «segrestar» dos clients en veure que arribava la Guàrdia Civil a escorcollar-los la botiga de la Jonquera.

I és que els propietaris d'aquests locals on s'exposaven a la venda productes falsificats prenien grans mesures de seguretat per impedir l'actuació dels agents.

Per exemple, com explica la Guàrdia Civil, van poder comprovar que es col·loquen persones als voltants dels locals i que si aquestes observen algun moviment estrany, donaven immediatament el senyal als propietaris i encarregats de les botigues. Els deien "aigua" que significa presència policial i aquests, ràpidament tancaven els establiments.

Aquestes mesures van provocar un "segrest" en un dels locals de la Jonquera. Segons assegura la policia, un propietari va detectar la presència de la Guàrdia Civil i ràpidament va tancar la persiana del negoci deixant tancats a dos ciutadans francesos a dins, que estaven mirant el gènere exposat.

Aquestes persones van començar a demanar auxili i ràpidament els agents de la Guàrdia Civil que van sentir els crits, els van ajudar. Per aquests fets, els agents van detenir tant el propietari com l'encarregat que van tancar i van fugir del lloc. Van ser localitzats poc després, i van quedar arrestats per un suposat delicte de detenció il·legal.

Operació Michael Kors

L'operatiu policial es va fer entre el dia 6 i 7 a la Jonquera i Lloret de Mar i la Guàrdia Civil va comissar 3.000 peces de la marca comercial Michael Kors, falsificades per un valor de 534.000 euros. Tots ells estaven exposats a la venda.

Aquest dispositiu arrenca quan la Guàrdia Civil de Girona, en el marc de la lluita contra els delictes contra la propietat industrial, va rebre denúncies per part dels representants legals de la marca comercial, on els informaven que diversos locals comercials situats a les localitats de la Jonquera i Lloret de Mar que estarien comercialitzant gènere d'aquesta marca comercial il·legalment.

La Guàrdia Civil va començar a investigar i va iniciar l'anomenada "Operació Metacrilat" per tal de comprovar la veracitat de la denúncia.

Els investigadors van comprovar que efectivament en les dues localitats hi havia locals comercials que venien productes de la marca denunciant.

La primera fase de l'explotació de l'operació es va fer el dia 6 a la Jonquera, uns 50 efectius de diferents unitats de la Guàrdia Civil de Girona van inspeccionar cinc locals i van comissar 1.800 peces de la marca, entre aquests objectes hi havia complements com bosses de mà i cinturons. Una mercaderia valorada en 252.000 euros. També van confiscar diferents anagrames de la marca i el material per cosir-les.

La segona fase de l'operació es va desenvolupar l'endemà a Lloret de Mar i la Guàrdia Civil va escorcollar set botigues, on també venien productes de la marca denunciant. Aquí van comissar 1.200 peces falsificades per un valor de 282.000 euros.

En els dos dies, els agents van comptar amb la presència d'un pèrit de la marca, que va certificar la falsedat dels productes.

Els agents també investiguen a 12 propietaris de les botigues, els quals van ser citats per declarar i estan acusats de ser els presumptes autors de delictes contra la propietat industrial.