14 de setembre de 2018
14.09.2018

Els tripulants de cabina de l'aerolínia Ryanair convoquen vaga el 28 de setembre

L'aturada s'ha anunciat per a les línies que operen a Espanya, Bèlgica, Itàlia i Holanda · Els sindicats no descarten que s'hi afegeixin pilots

14.09.2018 | 01:14
Els tripulants de cabina de l'aerolínia Ryanair convoquen vaga el 28 de setembre

Els tripulants de cabina de l'aerolínia irlandesa Ryanair han convocat una vaga per al proper dimecres 28 de setembre a Espanya, Bèlgica, Itàlia i Holanda, «a més dels països que es vulguin sumar a les aturades». Així ho han comunicat els sindicats USO i Sitcpla després d'una reunió que s'ha dut a terme a Brussel·les.

Tal com informen aquestes formacions sindicals, l'avís de vaga ja s'ha registrat oficialment i en el transcurs dels propers dies l'empresa serà cridada a un acte de conciliació. Les mateixes fonts sindicals han explicat que no es descarta que els pilots també es puguin afegir a les aturades en alguns països d'Europa.

D'altra banda, els representants dels treballadors estan a l'espera d'una nova citació oficial per part de la Direcció General de Treball, després que es cancel·lés la que estava prevista per al 5 de setembre.

A més, els dos sindicats que donen suport a l'aturada han manifestat que «esperen expectants saber amb quina actitud es presentarà l'empresa davant les autoritats espanyoles, després de la darrera acusació sobre que són els sindicats els que han trencat les negociacions».

Acusacions sindicals

Segons han expressat des d'USO i Sitcpla, la companyia aèria irlandesa de baix cost ha enviat una carta als seus treballadors en la qual els acusa de no voler reunir-se ni negociar. Els representants sindicals, però, asseguren que en l'última reunió amb responsables de Ryanair l'empresa va «trencar totes les barreres de la bona fe negociadora».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook