Un jove de 18 anys de nacionalitat francesa va precipitar-se des d'un tercer pis d'una casa de colònies a Llafranc ahir a la matinada i va haver de ser traslladat en estat greu a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Josep Trueta de Girona, on es manté amb pronòstic reservat, segons va confirmar a aquest diari el mateix hospital.

Els fets van tenir lloc pels volts de les sis de la matinada, segons fonts de la Policia Local de Palafrugell, a la casa de colònies Albatros, quan presumptament el jove hauria intentat passar sense sort des del seu balcó cap al del costat, i va patir una caiguda des des d'una altura d'un tercer pis que va requerir la seva hospitalització.

El succés va mobilitzar 3 unitats dels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM), que en les tasques d'auxili van col·laborar amb els Mossos d'Esquadra i amb la Policia Local de Palafrugell. La Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de la Bisbal és qui es farà càrrec de l'esclariment del succés, que haurà de determinar si aquest és un cas més de balconing, una activitat molt perillosa que consisteix a passar d'un balcó a un altre en hotels, apartaments i d'altres habitatges de lleure i que els últims anys s'ha estès entre el turisme jove.

Pel que fa a casa de colònies Albatros, aquesta pertany a l'empresa de serveis d'educació i lleure Rosa dels Vents, que gestiona 5 cases de colònies a la Costa Brava (Torroella de Montgrí, l'Estartit, Sobreestany, Palamós i Llafranc) i en suma un total de dotze arreu de Catalunya