L'institut de Cassà de la Selva participa en un programa d'Associació d'intercanvi escolar que es desenvoluparà entre els anys 2018 i 2020, tal com l'agència espanyola del Programa Erasmus+ ha informat al centre. A tot l'Estat, s'han atorgats ajuts per a 173 projectes, tres dels quals a comarques gironines: el de Cassà, l'institut Narcís Xifra i l'escola Bell-lloc, de Girona.

L'institut cassanenc realitzarà el projecte titulat Connecting Woods, que compta amb un pressupost de 80.144 euros, amb el centre Sjulnasskolan, de Piteå (Suècia), i el Lycée Philippe Lamour, de Nimes (França). Al maig, un grup de professors de l'escola sueca ja va visitar l'institut de Cassà a través d'un programa europeu de jobshadowing per tal d'observar com duu a terme l'ensenyament de les llengües estrangeres en el seu projecte educatiu, especialment pel que fa al Pla de Plurilingüisme, a través del qual s'imparteixen matèries parcialment en anglès i francès.

Els participants del nou Erasmus, que tractarà la relació del bosc amb la població humana, són l'alumnat de 3r d'ESO, que el completaran quan cursin 4t. A Cassà, el treball se centrarà en les Gavarres i donarà importància al sector del suro. Després de conèixer la realitat pròpia, els estudiants podran conèixer la dels altres hàbitats perquè l'ajut europeu preveu viatges d'estudiants als països amb què són socis. Així, joves cassanencs viatjaran a Suècia i a França, alhora que rebran companys d'aquests dos llocs.

L'institut de Cassà ha destacat que aquest projecte entra dins la línia de potenciar l'ensenyament i l'ús de les llengües estrangeres.