L'Ajuntament d'Olot, dissabte vinent, farà un acte commemoratiu del centenari de la inauguració de la primera Biblioteca Popular d'Olot. Consistirà en una festa d'aniversari a l'actual biblioteca Marià Vayreda. A les 11 hores, faran una rememoració històrica de la passejada d'una parella formada per Prat de la Riba i Eugeni d'Ors acompanyats d'una bibliotecària. La idea és recrear l'ambient d'Olot de fa cent anys.

A les 12 hores, tindrà lloc l'acte commemoratiu del centenari dins de la Biblioteca Marià Vayreda. Empar Moliner presentarà el llibre que s'ha editat amb motiu del centenari i es comptarà amb la presència de diverses personalitats relacionades amb la cultura i les lletres. Al final de l'acte hi haurà un vermut popular. Tothom que hi assisteixi es podrà endur un exemplar del llibre del centenari. A les 18 h, la Cia. Insòlits presentarà un espectacle per a públic familiar anomenat Els contes del senyor Ramon. I, tot seguit, hi haurà berenar popular per a tothom. Durant tot el dia, la Biblioteca romandrà oberta i els usuaris hi podran accedir lliurament per participar a les activitats de l'aniversari, per llegir o consultar la premsa. Però alguns serveis es veuran afectats, com el servei de préstec, que no s'efectuarà en tot el dia. A més, a la tarda, s'obriran les portes a les 17 h.

La Biblioteca Popular d'Olot era una de les quatre primeres biblioteques públiques promogudes per la Mancomunitat de Catalunya, conegudes com les «Prínceps». Corresponien a una per província catalana: Valls, Olot, Sallent i les Borges Blanques.