Vint-i-tres persones van dedicar tres hores del dissabte passat a la cerca d'or al riu Ter en el seu pas pel terme de Camprodon. Tot i que la cerca estava destinada als habitants dels municipis de la vall de Camprodon, hi van participar persones provinents de diferents llocs de Catalunya i fins i tot d'altres llocs de l'Estat. La majoria dels cercadors eren adults, encara que hi havia alguns nens i nenes d'entre 3 i 12 anys.

La cerca d'or va tenir lloc dins de l'àmbit de les activitats de divulgació del programa Salut i Natura a la vora del Ter organitzades pel Consorci del Ter. Els participants van trobar set partícules d'or d'un valor poc significatiu però suficient per guardar-les en un pot i marxar contents a casa.

L'activitat va ser dirigida per Carlos Benito, de l'empresa Bateas de Oro, i Ponç Feliu, director del Consorci del Ter.

Ponç Feliu ha explicat que els participants es van reunir al voltant de les 10 del matí. En aquest moment, Carlos Benito va fer explicacions destinades als participants sense experiència en la cerca d'or. Va mostrar el material: sedassos, safates, garbells, aixades, botes d'aigua... També va ensenyar fragments d'or trobats per ell en altres indrets amb el mateix sistema.

Tot seguit, els participants van deixar el nucli urbà de Camprodon fins a situar-se en un lloc del riu situat al costat de la ruta del Ter, a uns 100 metres del nucli urbà.

Llavors va començar la feina de girar els plats i garbellar per separar l'or dels sediments del riu. La base de la cerca era que l'or pesa més que els sediments.

La cerca d'or és una activitat poc comuna als rius de la muntanya gironina però força normal a la zona del riu Segre, a la demarcació de Lleida, on hi ha molta afició. Ponç Feliu s'ha mostrat satisfet de la participació i ha indicat que en faran una altra però al riu Freser, situat a l'altra banda del Ripollès, i espera que també sigui un èxit.