Els centres d'atenció primària del Baix Empordà promouran l'activitat física entre els seus usuaris amb un nou conveni entre els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) i Run Woman Run, un espai de trobada per a la pràctica esportiva.

A partir d'avui, els ambulatoris baix-empordanesos oferiran informació dels serveis de trobades per a la pràctica esportiva que ofereix Run Woman Run a tots aquells usuaris i usuàries que per a la seva casuística puguin necessitar d'iniciar activitat física. A banda dels CAPs, aquesta informació també s'oferirà a l'hospital de Palamós i, en concret, als serveis de medicina interna, nefrologia, pneumologia i cardiologia.

Run Woman Run és un projecte nascut per introduir-se a la pràctica esportiva acompanyat d'altres persones. Planteja diferents modalitats d'exercici d'intensitat suau i moderada per adaptar-se a tots els nivells. En concret, són trobades de marxa nòrdica, caminades, introducció al córrer i un grup de corredors.

Totes les trobades es realitzen a través de Twinapp Running, una aplicació de fàcil ús que posa en contacte esportistes de tots els nivells i permet informar de l'horari, el lloc de trobada i dels diferents assistents, a més de les incidències o modificacions, en el cas que n'hi hagi, a través de la missatgeria interna de l'aplicació.

L'acord, de durada d'un any, ajuda l'SSIBE a complir amb els objectius establerts dins el Pla d'Activitat física, Esport i Salut de la Generalitat com la recomanació d'activitat física per a una bona salut i aconseguir una població més activa i alhora fer més accessible l'esport al Baix Empordà.

El conveni l'han signat Lluís Puig, president dels Òrgans de govern d'SSIBE, i Judith Hidalgo, presidenta de l'Associació Run Woman Run, i s'emmarca dins la Setmana Europea de la Mobilitat, que aquest any es presenta sota el lema «Combina i mou-te».