La davallada de platges controlades per la Creu Roja ha fet caure les xifres del seu balanç d'aquest estiu a la Costa Brava, de manera que el volum d'intervencions s'ha reduït fins a menys de la meitat que el 2017 i ha passat de prop de 10.000 a 4.000. L'adjudicació del servei a altres empreses ha fet que, en només un any, l'entitat hagi passat de controlar 17 platges a vigilar-ne 9.

Durant aquesta temporada de bany (del 21 de juny al 15 de setembre), la Creu Roja de Girona ha fet 4.000 intervencions a les platges que ha vigilat, on ha desplegat 60 professionals. El gruix de les actuacions, 3.490, han estat per oferir assistència sanitària i en 26 casos, rescats. La cobertura de l'entitat també ha inclòs suport a banyistes amb mobilitat reduïda -un servei que s'ha ofert a quatre platges gironines-, la recerca de persones perdudes i activitats de caràcter mediambiental, de lleure o tallers de primers auxilis a peu de platja. L'activitat de la Creu Roja s'ha complementat amb iniciatives per evitar els accidents, amb 2.380 missatges preventius a banyistes i embarcacions.

Infants, persones grans i turistes

El perfil de persones que ha atès el servei de platges de l'entitat humanitària es reparteix entre majors de 65 anys; infants que han patit ferides, contusions lleus, cops de calor o que s'han extraviat; gent amb patologies prèvies o malalties cròniques que s'han vist agreujades per les altes temperatures o deshidratació; turistes estrangers que no coneixien l'idioma o el funcionament de les platges; joves amb conductes insegures o imprudents, com ara banyar-se en llocs no permesos o havent consumit substàncies, així com per capbussades o allunyar-se massa de la costa.