La inserció laboral de persones en risc d'exclusió i amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental és l'objectiu d'una nova col·laboració entre les entitats que integren el Grup Èxit, Càritas Diocesana de Girona i les fundacions Drissa i Ramon Noguera, amb l'Obra Social La Caixa. Es tracta del projecte «Segones oportunitats», amb 35 places i adreçat a usuaris de centres especials de treball d'alguna d'aquestes entitats socials, a treballadors d'una empresa d'inserció o a persones que estiguin a l'atur.

Per tal de donar-los una ocupació en el mercat laboral ordinari, el programa preveu posar en marxa un projecte de venda i restauració de llibres de segona mà, «Rellegim», que s'inspira en un model desenvolupat a Israel i dona feina a persones amb discapacitat, malaltia mental i risc d'exclusió social. Una altra línia de contractació és la recollida de roba de segona mà, tasca per a la qual aquest estiu Càritas ha començat a distribuir contenidors arreu de Girona i a implantar un nou sistema centralitzat, innovador i sostenible.

«Segones oportunitats» també preveu acompanyament i formació específica per adaptar-se als llocs de treball, la gestió d'una borsa de treball per accedir a l'empresa ordinària i la creació i la modernització de treball protegit.

Segons informa Càritas, les 35 persones participants rebran formació amb mòduls teòrics i pràctiques professionals, a més de tallers de competències i coaching, entre d'altres, amb l'objectiu de facilitar-los l'accés i la permanència al mercat laboral obert.