El macrooperatiu que els agents dels Mossos d'Esquadra van dur a terme el passat dimarts contra les falsificacions arreu de comarques gironines s'ha saldat finalment amb més de 15.900 peces de roba comissades i 22 investigats per delictes contra la propietat industrial. El dispositiu es va dur a terme de manera coordinada a la zona dels Límits del Pertús i a diferents municipis costaners (entre els quals hi havia Platja d'Aro, l'Estartit, Roses i Lloret de Mar).

En aquests diferents punts, els agents de policia van detectar fins a catorze botigues que venien gènere falsificat. En total, les peces de roba comissades -de més d'una trentena de marques- tenen un valor de 638.000 euros. L'operatiu, batejat amb el nom de «Draps 4», va mobilitzar agents de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC), seguretat ciutadana i l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO).

Aquest operatiu a gran escala va començar de manera simultània a les diferents poblacions. A les onze del matí, desenes d'agents van entrar a les diferents botigues on sospitaven que es venien productes falsificats. El dispositiu va culminar una investigació que havia començat mesos enrere, després que els Mossos i els representants comercials de diverses marques detectessin un increment de productes falsificats a les lleixes d'aquests establiments. El dispositiu es va centrar sobretot a la zona fronterera -en concret, als Límits- i al litoral de la demarcació. A més del Pertús, es van inspeccionar diferents botigues a Platja d'Aro, l'Estartit, Roses i Lloret de Mar.

Durant el macrooperatiu, els Mossos d'Esquadra van detectar fins a catorze establiments on es venia gènere falsificat. Per certificar-ho, la policia va comptar amb l'ajuda de nou pèrits de més de 50 marques comercials.

Al llarg del migdia i bona part de la tarda-vespre, els Mossos van anar posant totes les peces de roba falsificades en caixes. En total, a les diferents poblacions, se n'han arribat a comissar fins a 15.945 (que duien l'etiqueta i el logotip de 33 marques comercials). Tot aquest material tindria un valor d'uns 638.000 euros. En paral·lel, els Mossos d'Esquadra han investigat fins a 22 persones per delictes contra la propietat industrial.

Una de les localitats on hi va haver més escorcolls va ser al Pertús, un dels punts on se solen vendre més falsificacions aprofitant que és zona fronterera i on els Mossos van entrar en almenys quatre botigues. El president de l'Associació de Comerciants de la Jonquera i el Pertús, Bruno Comas,va celebrar les actuacions policials. «Entre el Pertús i la Jonquera tenim 120 botigues que venen coses d'aquestes i arriba un moment que no ens surten els números als que venem de forma legal», va lamentar Comas.