L'Ajuntament d'Olot en la seva darrera Junta de Govern va aprovar el projecte de modificació de l'accés a la plaça del Carme i la millora del carrer Pare Antoni Soler.

Poc després de la celebració de la Junta de Govern, Estanis Vayreda, regidor responsable del Nucli Antic, va exposar que la millora respon a una demanda dels veïns que, en el seu moment, va ser inclosa en el Pla Integral d'Accions de Millora del Nucli Antic. També va apuntar que l'inici de les obres és imminent i que el seu cost és de 20.000 euros.

Va explicar que el carrer Pare Antoni Soler, ara de dos sentits fins a l'aparcament de la plaça, serà de sentit únic de sortida. És a dir, només hi haurà pas per als vehicles provinents del Nucli Antic.

La situació actual provoca confusió als conductors que, provinents de l'avinguda Girona, volen entrar al Nucli Antic d'Olot. Entren i arriben fins a la plaça del Carme, on el carrer d'accés al Nucli Antic està tancat.

Segons va explicar Vayreda, quan la reforma estigui acabada, els conductors es trobaran amb un senyal de direcció prohibida a l'entrada del carrer Pare Antoni Soler. Això els obligarà a continuar per l'avinguda Onze de setembre, que és una continuïtat de l'avinguda Girona. A l'altura del Consell Comarcal de la Garrotxa, podran entrar al passeig de la Muralla i entrar cap al Nucli d'Antic. D'aquesta manera, podran arribar fins al carrer Major i accedir a la plaça del Carme i al seu aparcament en el sentit de sortida.

Estanis Vayreda va explicar que, a més del canvi de sentit, el projecte inclou l'eixamplament de les voreres del carrer Pare Antoni Soler i el canvi de l'arbrat. Va apuntar que la idea és que tant el carrer com la plaça siguin més agradables i més per a vianants.

La reforma de la plaça del Carme és una de les principals apostes del Pla Integral d'Accions de Millora del Nucli Antic. Es tracta d'una de les principals zones de reunió del Nucli Antic. Conté l'Escola Superior de Disseny i Art d'Olot i els claustres de l'antic convent del Carme. Es tracta d'un lloc de concentració d'estudiants en moments d'esbarjo i alhora atrau molts turistes.