L'Ajuntament d'Olot i el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa ahir varen començar una campanya destinada a ampliar el nombre de persones implicades en el teixit associatiu.

La presentació de la campanya va tenir lloc ahir al vespre al local per al voluntariat del Centre Cívic. En aquest lloc, el tinent d'alcalde, Josep Berga, va explicar que l'Ajuntament va fer un estudi i va comprovar que el principal problema del teixit associatiu d'Olot és el relleu generacional. És a dir, fan falta persones que prenguin compromisos en les juntes de les entitats.

Per tal d'aconseguir-ho, Berga va presentar una promoció que compta amb un reportatge realitzat per Marc Planagumà. El treball mostra 1o testimonis de garrotxins i garrotxines que pertanyen a diferents àmbits de de l'acció social i que representen la diversitat de la comarca.

Els testimonis són exemples amb qui la població es pot identificar. És a través de les seves experiències vitals i de col·laboració que s'ha elaborat el guió de la campanya. Berga va ressaltar que el reportatge destaca el caràcter actiu, associatiu, flexible, cívic, implicat, organitzat i solidari dels habitants de la comarca.

Tot seguit, va parlar del lloc per al voluntariat acabat d'obrir al Casal Cívic per atendre les persones que vulguin participar en alguna entitat. Estarà obert tots els dimarts i dimecres de 15 a 20 hores i els dijous de 10 a 14 hores.

La Garrotxa compta amb unes 300 associacions que abasten la cultura, l'esport, la gastronomia, la salut, els viatges, el medi ambient o la joventut.