El Banc dels Aliments de Girona ofereix assessorament als estudiants de Batxillerat que vulguin dedicar el seu treball de recerca a l'activitat que realitza l'entitat o a sensibilitzar contra el malbaratament alimentari. Per elaborar el projecte, l'organització ofereix informació relacionada amb les seves dades de distribució, les diferents campanyes que promou al llarg de l'any i els sistemes que utilitza per a la recollida i l'entrega dels productes.

Aquest servei pedagògic és una de les iniciatives amb les quals el Banc dels Aliments vol difondre la seva activitat entre la societat. Per tal d'aprofundir en la fundació a les comarques de Girona, els seus responsables proposen tres línies de treball als estudiants i al professorat.

Possibles treballs

D'una banda, el banc planteja analitzar les necessitats d'una població o comarca determinada i preparar una campanya de recollida d'aliments. La segona proposta consisteix en estudiar les possibles estratègies que poden servir per aconseguir aliments. I, finalment, suggereix estudiar de quina manera es fan arribar aliments a la població necessitada, prenent com a punt de partida la forma de treballar del magatzem del Banc dels Aliments.

Al web del Banc dels Aliments es poden consultar els treballs de recerca de Batxillerat elaborats amb el seu assessorament durant els anys 2016 i 2107.