El 61% de les 134 persones que Mifas ha atès dins un programa d'orientació laboral subvencionat per la Generalitat han aconseguit feina, la majoria de les quals a l'empresa ordinària. Així ho han fet 50 dels 82 gironins que han utilitzat aquest servei i han aconseguit inserir-se al món laboral, mentre que les 32 restants han obtingut contractes en Centres Especials de Treball (CET).

En base a aquests resultats, Mifas ha valorat molt positivament el programa Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns mentals (SIOAS) desenvolupat entre el juliol de 2017 i el juny de 2018. Per a l'associació, la inserció laboral de 82 persones és «una xifra molt optimista que tanca l'exercici amb molts bons resultats».

L'objectiu principal d'aquest programa, que ha ofert 1.110 hores de formació i ha facilitat que quinze persones facin pràctiques laborals en diferents empreses, és inserir les persones amb discapacitat física al mercat laboral ordinari.

Una altra edició en marxa

A banda de fer balanç de l'últim any del SIOAS, aquest juliol Mifas ja ha començat a treballar en una altra edició del mateix projecte, dintre del qual s'atenen 130 persones a través de quatre punts diferents situats a Girona, Blanes, Vilafant i, com a novetat i fora de la demarcació, també a Tordera.

La Fundació Mifas, a més d'iniciatives com aquesta subvencionades pel Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat, gestiona un programa propi que també busca la inserció laboral del col·lectiu que representa a les comarques gironines. Es tracta del Servei d'Integració Laboral, que el 2017 es va tancar amb 1.130 persones ateses -432 mitjançant programes subvencionats i 453 amb fons propis de l'entitat-, 392 de les quals van trobar feina.