Joan Ferrer Santaló, que va ser gerent del patronat de turisme de Girona més d'una dècada i col·laborador de Diari de Girona durant anys, va morir divendres al vespre. Nascut el gener de 1931 a Girona, Ferrer va ser nomenat director gerent pel consell d'administració del patronat l'any 85, coincidint amb una nova etapa de l'entitat marcada per la professionalització de l'ens, i va ocupar el càrrec fins al juny del 1996.

Prèviament, Ferrer havia estat vicesecretari de la Cambra de Comerç i Indústria de Girona, corporació a la qual havia estat vinculat durant vint anys, després d'haver ocupat llocs de responsabilitat en dues empreses de la demarcació.

Era diplomat en llengua anglesa per la Universitat de Cambridge i per l'Escola d'Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona, traductor jurat i professor de múltiples cursos d'anglès.

A més de ser autor del Diccionari pràctic de comerç exterior català-anglès i anglès-català, va estar vinculat a la creació de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Girona i tenia el primer carnet del centre.

En el camp del turisme, també va ser guia intèrpret provincial en francès, anglès i alemany i va ser durant molts anys secretari de l'agrupació de comissions de turisme de les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols i també secretari de la Comissió de Turisme de la cambra gironina.

També va destacar en el terreny periodístic amb diverses col·laboracions amb mitjans, sobretot relacionades amb temes turístics. És el cas de Diari de Girona, on va col·laborar fins fa pocs anys, i la revista especialitzada Editur. L'any 1976 va ser reconegut amb el premi de periodisme Josep Maria Coromina per una sèrie d'articles publicats a Los Sitios.

Resident a Quart des dels anys 80, Joan Ferrer va col·laborar amb l'Associació de Terrissaires de Quart i va ser el primer membre de l'Associació de la Llar de Jubilats del municipi.