La consulta experta en lactància materna de l'hospital d'Olot ha atès una cinquantena de visites en el primer mig any de funcionament. Aquesta consulta, que el Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de la Garrotxa va poar en marxa a princips del 2018, ha atès en aquest temps a 28 dones amb dificultats per alletar, sigui perquè els hi resulta dolorós o perquè necessiten augmentar la producció de llet.

El servei el dirigeix una llevadora experta en la matèria i la majoria de consultes fetes fins ara fan referència al dolor en l'alletament. Les dificultats per assolir una tècnica d'alletament correcta, la ingurgitació mamària (pujada de llet a les mames), les clivelles o ferides al mugró, les crisis de lactància o la lactància en situacions especials són alguns dels altres criteris pels quals es pot derivar la dona a la consulta.

En aquests casos és la llevadora experta en lactància qui fa aquest assessorament i dona eines a les mares perquè puguin donar pit de manera satisfactòria. La consulta es realitza cada dilluns d'una a tres a consultes externes de l'hospital d'Olot.

Per assistir a la consulta les mares han de ser derivades per un professional sanitari (pediatre, llevadora o infermera pediàtrica). També poden fer una consulta via correu electrònic a: consultalactancia@hospiolot.cat.