02 de octubre de 2018
02.10.2018
Diari de Girona

La consulta en lactància materna de l'hospital d'Olot atén 28 mares en sis mesos

El dolor a l'hora de donar el pit és la problemàtica més habitual que ha tractat la llevadora

02.10.2018 | 12:28
La consulta en lactància materna de l'hospital d'Olot atén 28 mares en sis mesos

La consulta experta en lactància materna de l'hospital d'Olot ha atès una cinquantena de visites en el primer mig any de funcionament. Aquesta consulta, que el Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de la Garrotxa va poar en marxa a princips del 2018, ha atès en aquest temps a 28 dones amb dificultats per alletar, sigui perquè els hi resulta dolorós o perquè necessiten augmentar la producció de llet.

El servei el dirigeix una llevadora experta en la matèria i la majoria de consultes fetes fins ara fan referència al dolor en l'alletament. Les dificultats per assolir una tècnica d'alletament correcta, la ingurgitació mamària (pujada de llet a les mames), les clivelles o ferides al mugró, les crisis de lactància o la lactància en situacions especials són alguns dels altres criteris pels quals es pot derivar la dona a la consulta.

En aquests casos és la llevadora experta en lactància qui fa aquest assessorament i dona eines a les mares perquè puguin donar pit de manera satisfactòria. La consulta es realitza cada dilluns d'una a tres a consultes externes de l'hospital d'Olot.

Per assistir a la consulta les mares han de ser derivades per un professional sanitari (pediatre, llevadora o infermera pediàtrica). També poden fer una consulta via correu electrònic a: consultalactancia@hospiolot.cat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook