La província de Girona està avui en alerta per forta tramuntana, especialment, la zona de l'Alt Empordà.

Un vent que ja s'ha fet sentir des d'ahir i que avui va prenent encara més força. Segons les dades del Meteocat, a Portbou avui s'ha registrat un cop màxim de fins a 132,2 km/hora i al Port de la Selva, de 131,1 km/hora. A Darnius s'ha assolit una ratxa de 70 km/hora, entre altres.

A més les temperatures mínimes han caigut i cal abrigar-se a primera hora del matí per anar pel carrer. A Girona s'ha registrat una mínima de 3,5 graus i a Fornells i Sant Pau de Segúries, de 2,9.

El fort vent que bufa en punts de l'Empordà ja ha provocat les primeres incidències. Per exemple, a Figueres, el vent que hi bufava ahir va carregar-se el pas a nivell dels Fossos.

Es va avariar a causa del vent pels volts de dos quarts de set de la tarda i els Bombers, amb l'ajuda d'Adif, el van intentar reparar però aquest matí, ja no funciona.

Roses és un dels punts on s'han produït diverses incidències. La més greu la caiguda d'una copa de palmera a l'avinguda de Rhode que va ferir una veïna de 47 anys. La dona hauria patit una fractura a la cama i una lesió a la cara i va ser evacuada a l'hospital de Figueres pel SEM.

Des d'ahir i fins les vuit del matí, la caiguda de branques i una pèrgola ha danyat tres vehicles a la plaça Frederic Rahola i avinguda Mas Mates respectivament. Sense causar danys ha caigut un arbre a avinguda de la CUana i al Puig Rom. Finalment ha caigut un rètol de la C260 a l'accés a la platja Canadell.

Aquesta nit i matinada, els Bombers han fet almenys vuit serveis -fins a les vuit del matí- pels efectes de les ventades. En concret, per retirar arbres que afectaven carrers o vies. Els serveis s'han centrat a Roses, Cistella, Torrent, Pals, Llançà, Torroella de Fluvià, Banyoles, Forallac i el Port de la Selva.

En aquest darrer cas, l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, explica en un tuit els efectes de la forta tramuntana al seu municipi. Que és un dels més castigats cada cop que hi ha fort vent del nord.

A causa de la tramuntana també hi ha un fort onatge a la zona de l'Empordà. Avui hi haurà mar brava a les dues comarques i les onades poden superar els quatre metres d'altura.

De fet, aquesta matinada ja s'ha donat un dels pics més alts d'onatge a la zona de la boia del cap de Begur. Segons les dades de Ports de l'Estat, a les quatre de la matinada hi ha hagut una onada que ha superat els 9,3 metres d'altura.Protecció Civil té avui i demà en actiu en fase de prealerta, el pla Procicat per onatge a l'Alt i el Baix Empordà.