L'Ajuntament d'Olot va aprovar en el ple municipal i per unanimitat la moció de la CUP que demana que els residents estrangers puguin votar.

Anna Descals (CUP) va explicar que a Olot hi ha 5.300 persones, la major part de les quals fa més de 10 anys que resideixen a la ciutat. De totes aquestes n'hi ha 229 que tenen dret a vot a les municipals perquè els seus països d'origen tenen tractats amb Espanya. Va recordar que PDeCAT-DC governa Olot amb 4.898 vots.

Xavier Garcia (OeC) va valorar que la igualtat de drets és la base de la democràcia i va valorar que no es pot privar la gent de decidir sobre coses que afecten la seva vida. Josep Guix (PSC) va opinar que tot el que és fomentar la participació és bo.

Clara Casanovas (ERC) va dir que la igualtat és per a tothom i que és un fonament de la república. Va recordar que el seu grup fa temps que treballa per aconseguir el vot per als veïns d'origen estranger. Josep Maria Coma (PDeCAT-DC) va dir que hi estan d'acord i va demanar que la moció sigui traslladada a la Generalitat.