Els centres d'atenció primària de la Selva i el Maresme s'uneixen a la campanya «Fem salut. Gràcies per no fumar!», una iniciativa per allunyar els fumadors dels accessos als centres sanitaris. Així, els centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) -el de Calella, Malgrat de Mar, Palafolls, Lloret de Mar, el Rieral i el de Tossa- s'uneixen a la campanya promoguda per l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), la societat de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) i l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC).

Per això, al llarg d'aquesta setmana, els centres d'atenció primària de la CSMS retolaran els accessos principals als centres amb cartells adhesius i també senyalitzaran al terra per delimitar l'espai a partir del qual està prohibit fumar.

A més, la Corporació també farà difusió de la campanya a través de les xarxes socials amb els hastags #APsensefum i #gràciespernofumar per conscienciar la ciutadania.

Aquesta estratègia, que forma part del Programa Atenció Primària Sense Fum, també busca crear un ambient més sa i segur, potenciar una cultura sanitària lliure de tabac, i reduir la visibilitat de persones fumant.

A més, l'acció també pretén disminuir la despesa de manteniment i neteja derivada del fum i de la recollida de burilles, evitar la contaminació dins dels edificis pel consum de tabac en les zones exteriors i fer dels centres sanitaris una organització modèlica en el control del consum de tabac.