L'Associació Girona Food Trucks ha mostrat el seu desacord envers les declaracions que va fer el president de la Federació d'Hostaleria de Girona, Antonio Escudero, durant el dia Mundial del Turisme. Durant aquella jornada, Escudero va demanar que «s'acabi l'intrusisme» a les fires per part d'aquest grup de restauradors, ja que considera que perjudiquen el negoci de l'hostaleria.

Aquesta opinió ha despertat el rebuig del col·lectiu, que ha assegurat que «les furgonetes de menjar ambulant no deixen de ser un altre format per donar resposta a noves demandes» i que, igual que fan tots els empresaris del món de la restauració, «paguen les taxes d'autònoms, fan la declaració de l'IVA, tenen els empleats assegurats i generen feina». També han lamentat que Escudero els hagi posat «al mateix sac que les prostitutes i els manters», els quals el president va acusar de perjudicar la imatge del país.

Així s'ha expressat la seva presidenta de l'associació, Laura Millán, que opina que «no es pot anomenar intrusisme professionals de l'hostaleria i la restauració amb més de deu anys d'experiència, com passa a la majoria de casos». Per Millán, «els food trucks, són una altra manera de concebre un restaurant que va lligada al tipus de vida dels seus propietaris». «Les furgonetes que serveixen menjar són una proposta més dins de les noves tendències» ha apuntat, «al final, han de ser els clients que, amb bon criteri, decideixin on i com volen menjar».

«Pals a les rodes»

Des de l'Associació Girona Food Trucks, també han recalcat que, normalment, els posen «molts pals a les rodes» i que resulta dificil poder dir que «puguin arribar a ser competència» de bars i restaurants. «De moment, la legislació no ens acompanya i el concepte de food trucks americà està lluny de la realitat. La nostra activitat econòmica depèn de l'eventualitat i organització de fires i festes específiques, les quals normalment es troben allunyades dels centres turístics», han assegurat.

Durant el dia Mundial del Turisme, que es va celebrar a Masarac a finals de setembre, el president de la Federació va reconèixer que la «temporada turística no havia complert les expectatives», un fet al qual s'han sumat també els food trucks. «Tampoc ho ha estat per nosaltres, ja que, al final, tots som del gremi», li han recordat.