04 de octubre de 2018
04.10.2018
Diari de Girona

Veïns de Mas Llunès denuncien un balanç fiscal negatiu amb Bescanó

L'Associació de ciutadans La Sureda de Mas Llunès recull firmes per reclamar a l'Ajuntament de Bescanó més transparència · Els càlculs realitzats sumen 119.592,51 euros menys cada any

04.10.2018 | 00:23
Veïns de Mas Llunès denuncien un balanç fiscal negatiu amb Bescanó

L'Associació de veïns i veïnes La Sureda de Mas Llunès, urbanització del terme municipal de Bescanó, anuncia que ha començat una recollida de firmes per reclamar a l'Ajuntament més transparència pel que fa a les balances fiscals del municipi i una sèrie de millores dels espais del barri. L'entitat ha preparat un document on figuren els càlculs que han realitzat i que notifiquen un balanç fiscal negatiu de 119.592,51 euros cada any, fet que representa una pèrdua de quasi 300 euros per persona.

Alguns habitants de la urbanització Mas Llunès de Bescanó manifesten el seu malestar a través d'una recollida de firmes que ha organitzat l'Associació de Veïns i Veïnes La Sureda de Mas Llunès. Segons el document on s'explica el cas, els autors de la iniciativa notifiquen que «hem reclamat a l'Ajuntament en diverses ocasions que publiquin les balances fiscals entre Mas Llunès i el terme municipal de Bescanó. Davant la manca de transparència per part de l'Ajuntament del municipi, hem publicat les nostres balances fiscals a partir de les dades publicades».

En el mateix document, figuren els càlculs que s'han realitzat i que sumen un «balanç negatiu de 119.592,51 euros cada any», xifra que representa una pèrdua de gairebé 300 euros per persona. Amb les dades sobre la taula, els veïns sotasignants consideren que «aquest greuge és abusiu i escandalós i no hi ha cap previsió perquè això no continuï passant. A Mas Llunès calen millores i inversions de fons».

Llistat de peticions

En el document preparat per l'Associació de veïns veïnes La Sureda, hi figura un llistat de reclamacions que el grup de residents dirigeix al consistori, incidint en primer lloc en «la publicació oficial per part de l'Ajuntament de Bescanó de les balances fiscals». A continuació, segueixen una sèrie de peticions per tal de resoldre problemes urbanístics. Algunes demandes pretenen millorar l'estat de diversos equipaments municipals, com ara el parc infantil de la zona del Local Social o la pista esportiva que necessita una cobertura parcial. Es reclama que es revisi i millori el programa de recollida d'escombraries i que s'instal·lin més punts de recollida de poda. També es vol que se substitueixi l'actual enllumenat per mitjà de leds i que es valori la municipalització de la gestió de l'aigua. Pel que fa als temes socials, es demana oferir un servei per a la gent gran per poder desplaçar-se fins a Bescanó, recuperar com a mínim el transport escolar i garantir el servei de menjador a l'institut. Per últim, es demana «una participació dels compromisos que vagi assumint l'Ajuntament a partir de les propostes dels veïns i del propi consistori».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit