L'Ajuntament de Bescanó decideix congelar la totalitat dels tributs per al 2019, incloent-hi impostos i taxes municipals. D'aquesta manera, el consistori assegura que el preu dels serveis municipals es mantindrà en els mateixos valors que l'any passat, suprimint la pressió fiscal als ciutadans. Aquesta reacció es dona l'endemà que l'Associació de veïns i veïnes La Sureda de Mas Llunès publiqui a Twitter un document que crida a recollir firmes per reclamar al consistori més transparència, després de calcular un balanç negatiu de 119.592,51 euros cada any entre Mas Llunès i el terme municipal de Bescanó, i millores als espais públics.

L'Ajuntament de Bescanó va anunciar ahir que frenava els impostos i les taxes municipals per a l'any vinent. «Després d'estudiar la recaptació, la capacitat d'endeutament i la gestió econòmica de la despesa en els últims anys, i en compliment de l'escenari pressupostari previst per al pròxim 2019, l'Ajuntament de Bescanó es troba en bones condicions econòmiques per congelar les taxes i els impostos i no carregar més fiscalment les economies familiars i empresarials», constata el consistori en format de nota de premsa.

L'alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia, afirma que «la congelació de les ordenances són un clar reflex del tarannà d'aquest equip de govern i de la bona gestió econòmica realitzada en aquests darrers anys». «Nosaltres escoltem i dialoguem amb els ciutadans. Ara més que mai la nostra prioritat és estar al costat de la gent, per això mantenim totes les bonificacions de l'any passat», afegeix el batlle.