06 de octubre de 2018
06.10.2018
Diari de Girona

El Govern condemna l'homicidi d'una dona morta a Sant Joan les Fonts a mans de la seva exparella

L'home ha disparat la seva exdona al mig del carrer i s'ha suïcidat poc després

06.10.2018 | 21:16
El Govern condemna l'homicidi d'una dona morta a Sant Joan les Fonts a mans de la seva exparella

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha condemnat l'homicidi d´una dona de 48 anys a Sant Joan les Fonts (Girona), presumptament a mans de la seva ex parella. Els fets s'han produït aquest dissabte quan un home ha matat la seva exparella a trets al mig del carrer i posteriorment ha atropellat una de les seves filles, que ha resultat ferida greu. Poc després, l'autor dels fets s'ha suïcidat.

En un comunicat, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Núria Balada, ha lamentat els fets i ha expressa el seu sentit condol a la família de la víctima i desitja que la filla, que ha estat atropellada pel mateix home, es recuperi del seu estat greu.

A més, la presidenta de l´Institut Català de les Dones ha reiterat el compromís del Govern en l'erradicació de la violència masclista. També ha expressat la seva determinació per continuar treballant amb fermesa en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista i els seus infants.

Balada ha explicat que "la violència masclista representa l'expressió extrema del poder dels homes sobre les dones. Aquesta és l'arrel estructural de la violència masclista i la causa de que no s'avanci tan ràpidament com totes i tots voldríem en la seva erradicació".

Segons Balada "per arribar al nostre objectiu d´una Catalunya sense violència masclista hem de continuar treballant en la detecció i eliminació de barreres que ens impedeixen arribar a la igualtat efectiva de dones i homes".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook