Un home de 53 anys i veí de Campdevànol presumptament ha matat a trets la seva exparella, una dona de 48 anys, aquesta tarda a Sant Joan les Fonts al mig del carrer i ha fugit amb cotxe, en el que seria el segon crim masclista d'aquest any a les comarques de Girona.

En el moment dels fets, la víctima es dirigia a casa d'un familiar que viu al carrer Piscina i anava acompanyada de les seves dues filles. Quan es trobaven en el mig del carrer, han vist el cotxe de color negre del presumpte homicida i han intentat fugir corrent. L'home, però, ha baixat del vehicle i ha disparat contra la dona de 48 anys.

En aquest moment, un conductor que passava pel carrer ha vist l'escena i ha atropellat l'home. Tot i això, el presumpte homicida ha sortit de sota les rodes del vehicle i ha fugit corrent fins el seu cotxe.

Tot seguit, l'home ha atropellat una de les filles, de 29 anys, i l'altra hauria aconseguit escapar. La noia ha estat traslladada en estat greu a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu policial per tal de localitzar al presumpte homicida per la comarca de la Garrotxa i, finalment l'han localitzat mort al municipi de Montagut i Oix. Segons ha pogut saber Diari de Girona, l'home ha sigut trobat mort, possiblement penjat, en un camí situat a cinc quilòmetres del lloc dels fets i a poca distància de la carretera d'Oix, entre Castellfollit de la Roca i can Budància.

Els fets han passat a un quart de quatre de la tarda, al carrer Cisteller just davant del poliesportiu. Tant el presumpte homicida com les dues víctimes són de nacionalitat espanyola. El presumpte homicida treballava a la construcció i la víctima era cuinera a l'escola Castanyer de Sant Joan. Segons fonts de la investigació, l'home tindria denúncies prèvies i una ordre d'allunyament.

Fins al lloc s'han desplaçat dues ambulàncies i un suport psicològic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets.

Segons alguns veïns del municipi, la parella s'havia separat recentment.

L'Ajuntament ha anul·lat la fira de la Bruixeria que s'estava celebrant durant tot el cap de setmana i ha fet un minut de silenci a les set de la tarda davant de l'edifici consistorial, on han assistit centenars de persones. S'han decretat tres dies de dol a la localitat.