06 de octubre de 2018
06.10.2018
Diari de Girona

Treballadors de la Fundació Resilis cobren amb retard per la DGAIA

La direcció de l'entitat del tercer sector lamenta el cas i espera poder pagar tot el sou en les properes setmanes

05.10.2018 | 23:49
Treballadors de la Fundació Resilis cobren amb retard per la DGAIA

Els treballadors de la Fundació Resilis de Girona han cobrat el 60% de la nòmina del mes de setembre com a conseqüència dels endarreriments de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) a l'hora de fer efectius els pagaments. L'entitat dedicada a l'atenció de la infància lamenta aquesta situació i des de la direcció es mostren convençuts que en les properes setmanes es podrà abonar el 40% restant.

La fundació assenyala que l'aplicació de l'article 155 ha generat que aquesta situació sigui «recurrent» i explica que cada mes els ha estat «molt complicat» poder complir amb els pagaments. Fins ara, però, l'entitat no havia hagut de fraccionar mai l'abonament de les nòmines. Tot i aquesta situació, fonts de Resilis deixen clar que no hi ha pagaments de nòmines pendents d'altres mesos i esperen que aquesta situació se solucioni.

Resilis no és l'única empresa del tercer sector en una situació com aquesta a Catalunya. Treballadors d'altres entitats han vist com només se'ls abonava la meitat de la nòmina per la demora de la DGAIA a l'hora de fer els pagaments. I és que del total de 8,7 milions d'euros pendents de pagament, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja n'ha desencallat 5,5, que s'han abonat a les entitats, i preveu pagar els 3,2 restants durant les properes setmanes.

Segons el Departament, hi ha dos motius que expliquen aquesta situació. Per una banda, l'aplicació del 155, que va impedir que la contractació fos normal i que la confecció dels documents comptables de pagament també portés retard, cosa que ha fet «impossible estar al dia» d'aquests pagaments. Per l'altra, l'atenció a l'emergència de l'arribada massiva de menors sense referents familiars que ha provocat que alguns dels contractes signats amb entitats hagin esgotat el crèdit disponible, en multiplicar les places contractades, i, per tant, s'hagin produït «desajustos i endarreriments addicionals».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit