Amb l'ús de cintes. Així preveu acabar avui l'ANC del Gironès la cadena humana que ha d'unir Sant Julià de Ramis amb Aiguaviva passant per diferents escoles i llocs emblemàtics de l'1 d'octubre del 2017. Una solució improvisada davant la falta de persones inscrites, que ahir era de 6.100, una xifra molt allunyada dels 16.000 participants que feien falta per omplir el recorregut de 15 quilòmetres. «No hem arribat a l'objectiu que desitjàvem, però acabarem la cadena amb cintes o amb el que calgui», va assegurar ahir el coordinador de l'ANC al Gironès, Joan Carles Bonet, qui va assenyalar que confien que en el darrer moment s'hi afegeixi més gent.

Amb relació a la previsió de pluges i tempestes que han de descarregar aquesta tarda a la província, Bonet va avançar que la cadena «es tirarà endavant igualment». «Hauria de fer un mal temps molt pronunciat per no suspendre-la», va assegurar.

La cadena humana per commemorar l'1 d'octubre estarà dividida en 27 trams de 500 metres. Segons el programa, es començarà a formar a les 17.14 hores de la tarda al pavelló de Sant Julià de Ramis, un dels punts on les càrregues policials d'aquella data van ser més intenses. La cadena continuarà fins a Sàrria, i en tres punts de Girona: el centre cívic de Pedret, el col·legi Verd i el pavelló de Palau. Des d'allà, seguirà fins a Vilablareix i acabarà a Aiguaviva, on un berenar-sopar groc posarà el punt final a la jornada. Està previst que en aquesta localitat s'hi facin els parlaments de diferents personalitats com la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, o alcaldes dels pobles participants. A més, hi haurà actuacions d'Adrià Puntí, Titot o Empordanet.