08 de octubre de 2018
08.10.2018
Diari de Girona

Els Marrecs de Salt queden en la 10a posició al Concurs de Castells de Tarragona

Es tracta de la primera vegada que la colla castellera participa en la jornada de diumenge, en una edició on ha guanyat la Vella de Valls

08.10.2018 | 00:23
Els Marrecs de Salt queden en la 10a posició al Concurs de Castells de Tarragona

Els Marrecs de Salt van quedar desens ahir en la 27a edició del Concurs de Castells de Tarragona, l'espectacle casteller més gran del món que té lloc a la Tarraco Arena Plaça. Era la primera vegada que la colla de Salt participava en la jornada de diumenge, on competeixen les 12 millors colles: «Estar entre les colles grans és un èxit per a nosaltres i un reconeixement a la feina feta durant els dos últims anys», va declarar ahir per aquest diari Iruna Rigau, cap de colla dels Marrecs.

La posició dels Marrecs se situa dins del rànquing general, on es compten les 3 jornades, la de divendres, la de dissabte i la d'ahir. En total, els Marrecs van obtenir la posició número 10 d'entre 42 colles. Pel que fa als castells construïts, els de Salt van descarregar el 5 de 8 i van coronar el 3 de 9 amb folre en la segona ronda. Després de carregar-se la construcció no van poder superar els problemes de tremolor. La colla l'havia carregat en una ocasió i descarregat en una altra.
La Colla Vella dels Xiquets de Valls va fer història en guanyar el seu primer Concurs de Castells després de 18 anys. Ho va fer després de quatre rondes de competició que es van allargar fins a sis hores. Els Castellers de Vilafranca van quedar en segona posició i la Jove de Tarragona, en tercera. Els guanyadors van aconseguir trencar l'hegemonia dels de Vilafranca, ja que els Verds s'havien imposat en les 8 edicions anteriors . Els vigents campions arribaven al concurs de Tarragona amb algunes febleses, com diverses caigudes al llarg de la temporada i la baixa d'alguns components troncals.

Nova normativa


En la nova normativa tan sols consta un castell carregat o la puntuació més alta per als castells nets, en detriment de les construccions de deu pisos. També es donava una puntuació més alta als castells nets, en detriment de les construccions de deu pisos.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook