El grup municipal dels socialistes de Girona acusa de «mentidera» l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, en referència a la informació que la Generalitat atorgarà 290.000? a la Sopa per atendre les persones sense llar a Girona. El conseller d'Afers Socials, Chakir El Homrani, va explicar que aquest import incloïa la partida que no es va poder fer efectiva l'any passat a causa de l'aplicació del 155. El PSC ho va titllar de fals i de notícia electoralista.

Els socialistes van assenyalar que els 290.000 euros no eren extraordinaris, sinó que formaven part de l'acord per al finançament de la Sopa per part de la Generalitat. A més, van afegir que el govern municipal estava incomplint l'acord del Parlament de Catalunya per finançar la Sopa amb 480.000?, que és «el que s'hauria d'haver fet d'acord amb el finançament ordinari dels anys 2017 i 2018». La conseqüència, van dir els socialistes, és que «la Sopa continua tenint avui un finançament absolutament deficitari per part de la Generalitat de Catalunya, tal com ha estat els últims anys, i que se situa a l'entorn del 10% del cost d'aquest consorci, però que cobreix necessitats provincials», van afirmar.

El PSC també va voler contradir l'afirmació de Madrenas en culpar el 155. «El 155 tampoc no ha tingut res a veure amb el retard de l'arribada dels diners corresponents a 2017 i a 2018. L'endarreriment ha estat causat per un canvi en el model de finançament per part de la Generalitat», van dir.