Cop policial contra una banda de prostitució instal·lada a l'Alt Empordà. La Policia Nacionala la comarca i han arrestat sis dels presumptes proxenetes que formen part del grup criminal que hi havia darrere. Una de les dones alliberades, a més, havia estat forçada a casar-se amb un dels delinqüents. La que va donar l'alerta a la policia va explicar que, quan tenia 14 anys, va ser comprada per l'organització criminal al seu país d'origen per 3.000 euros.

Segons ha pogut comprovar la policia, les dones captades per aquesta xarxa criminal instal·lada a l'Empordà normalment eren joves i inicialment eren explotades laboralment en tasques domèstiques per després ser explotades sexualment. A més, també les obligaven a robar als seus clients.

6

Cop a la prostitució a les comarques de Girona

Dos proxenetes, a presó

Els dos principals membres de l'organització han ingressat a la presó. L'operatiu policial va consistir també a escorcollar dos domicilis de l'Empordà, situats a Castelló d'Empúries i a Torroella de Fluvià, on es van comissar 88 cartutxos, 25 plantes de marihuana que pesaven 18 quilos, 2.955 euros i diversa documentació relacionada amb els fets investigats.

La investigació de la Policia Nacional va començar després de la denúncia d'una jove de nacionalitat búlgara. La noia va explicar als agents que va ser comprada al seu país d'origen per 3.000 euros quan tenia 14 anys i que, a més, la van forçant a contreure matrimoni amb un dels integrants de la banda.

Posteriorment va ser traslladada fins a Espanya, on en un primer moment va ser explotada laboralment en tasques domèstiques i llavors va ser explotada sexualment. Finalment, va relatar que també l'obligaven a sostreure béns als seus clients.

Després de determinar que la denunciant es tractava d'una víctima de Tràfic d'Éssers Humans, els investigadors van continuar amb les seves indagacions i van constatar l'existència d'una organització criminal a la comarca de l'Alt Empordà que captava dones joves per explotar-les sexualment.

Amenaces i violència física

A més, els agents també van constatar que aquesta banda criminal extorquia aquelles dones que ja exercien la prostitució a la via pública per la zona d'Empuriabrava, i van arribar a aconseguir el control de la prostitució a la zona.

Els membres de l'organització no dubtaven a emprar amenaces i fins i tot violència física, destaca la policia, per vèncer la voluntat de les víctimes i d'aquesta manera mantenir-les explotades.

Després de diverses gestions, i amb la col·laboració de les autoritats búlgares, els agents de la Policia Nacional van identificar els integrants de l'organització i van localitzar les dones prostituïdes. Durant l'operatiu policial van arrestar sis integrats de l'organització, dels quals els dos principals membres han ingressat a la presó. Els detinguts són tots de nacionalitat búlgara, amb excepció d'un, de nacionalitat espanyola. A més, els agents van fer dos escorcolls a la comarca -Castelló d'Empúries i Torroella de Fluvià. En aquestes dues cases hi van localitzar marihuana que tenien plantada a l'exterior i part d'ella col·locada ja per assecar; munició, documentació relacionada amb els fets i prop de 3.000 euros.

Actualment la Policia Nacional compta a Espanya amb 106 agents formats com a interlocutors socials contra el tràfic d'éssers humans i que són l'enllaç de col·laboració amb les organitzacions i entitats amb experiència acreditada en l'assistència a les víctimes en àmbit internacional.