La Generalitat ha aconseguit posar-se al dia en els pagaments dels medicaments a les farmàcies en satisfer divendres passat la factura dels fàrmacs dispensats pels apotecaris catalans durant el mes d'agost. Això suposa recuperar la normalitat en els pagaments el dia 5 de cada mes per primera vegada en vuit anys.

Les farmàcies catalanes han suportat des de l'any 2010 continus retards en el pagament de les factures dels medicaments per part de la Generalitat a causa dels problemes de tresoreria de l'administració catalana. Durant aquests vuit anys, els retards han anat oscil·lant entre 25 i 55 dies fins als quatre mesos després de ser dispensats els fàrmacs als quals van arribar l'any 2013, i que va originar la primera vaga dels farmacèutics catalans.

El president del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CFC), Jordi de Dalmases, es va felicitar ahir de la normalització dels pagaments i va destacar que, malgrat les dificultats en els cobraments, «els farmacèutics han mantingut en tot moment el compromís amb el ciutadà, sense que el servei assistencial es veiés afectat».

De la seva banda, el president de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), Antoni Torres, va subratllar ahir que la insistència a recuperar el termini pactat, ha permès aconseguir-ho».

Tant De Dalmases com Torres s'han congratulat que la Generalitat torni a complir amb el Concert d'Atenció Farmacèutica signat amb el Servei Català de la Salut (CatSalut), que estableix els pagaments el dia 5 de cada mes.