Dimarts, a Madrid, el director de Màrqueting de Ryanair, Kenny Jacobs, anunciava la posada en marxa de 36 noves rutes des d'aeroports espanyols a destinacions europees i del Magreb per a la temporada d'estiu del 2019.

Entre les noves connexions no n'hi figurava cap de prevista des de l'aeroport de Girona-Costa Brava, instal·lació on Ryanair és líder en transport de passatgers, tot i que en els últims dos anys companyies com la britància Jet2.com i la russa Poveda Airlines han registrat creixements espectaculars.

Dimecres, Diari de Girona va contactar amb la companyia per confirmar els plans de futur a l'aeròdrom gironí per a la temporada alta de l'any que ve:

- Veiem que no hi ha cap nova ruta des de Giorna. Hi haurà les mateixes que enguany? Preveuen alguna cancel·lació?

El «comentari oficial de la companyia al respecte» va ser el següent: «Actualment estem ultimant els detalls del nostre calendari de l'estiu de 2019, que s'anunciarà pròximament».

«Pròximament», en aquest cas, volia dir ahir, quan Jacobs, a través d'un comunicat va avançar que Girona tindrà una nova ruta regular a l'estiu, a Brussel·les, destinació que ja disposava de connexió amb Vilobí aquesta temporada passada. Més que obrir una nova destinació, per tant, la companyia aèria irlandesa de baix cost posa més avions cap a la capital belga, a l'aeroport de Zaventem, precisa l'agència ACN (fins ara només operava a Charleroi).

El director de Màrqueting també apuntava novetats en punts com Reus i Barcelona, que guanyen més rutes que Girona: tres des de l'aeroport tarragoní, des d'on es volarà a Gdansk (Polònia) i Londres Southend, i tres més des de l'aeroport del Prat, fins a Kíev i Londres Luton. En conjunt, Ryanair operarà l'estiu vinent un centenar de rutes des dels tres aeroports catalans, amb la previsió de transportar 9,4 milions de passatgers, xifra que, de confirmar-se, superaria en un 2% la xifra registrada la temporada d'estiu d'aquest any.

Segons dades de la companyia, Ryanair, afectada per diversos conflictes laborals els últims mesos, disposa d'una plantilla d'un total de 570 treballadors i dona feina -de manera indirecta- a 7.000 persones al Principat.