Els veïns de Sant Joan les Fonts ahir encara no s'acabaven de creure l'episodi de violència de gènere que havia acabat amb la vida d'una de les seves veïnes. La gent, visiblement dolguda, caminava de pressa sense fer gaires comentaris. En alguns casos, sí que manifestaven el dolor que sentien pels familiars de la dona assassinada. Es tracta d'una família que viu al poble des de fa uns 50 anys i és molt coneguda.

Hi havia algunes botigues tancades en senyal de dol i els serveis romanien oberts. L'escola on, des de feia anys, A.M.J. acudia cada dia a treballar ahir va mantenir l'activitat i prepara un acte de record. En els establiments d'hostaleria i al centre cívic tot passava amb un normalitat tensa. Davant de l'Ajuntament, hi havia periodistes que filmaven els noticiaris i les banderes a mitja barra amb crespons negres que mostraven el dol.

L'estat de la ferida

La noia ahir continuava ingressada a l'hospital en estat greu i evoluciona favorablment per causa de fractures a les cames i cops a tot el cos. Un cop va haver comès l'assassinat i l'atropellament, Juan Antonio Jiménez Fernández es va dirigir cap a un camí molt poc concorregut a uns 6 quilòmetres del lloc dels fets.

Es tracta d'una pista que fa cruïlla amb la carretera local GIV 5221 que uneix Castellfollit de la Roca amb el municipi d'Oix. A poca distància del restaurant Can Bundància, va acabar amb la seva vida amb una corda de fer escalada.