Els veïns de Besalú en els darrers dies recullen els contenidors que han de servir per poder començar la recollida porta a porta la recollida porta a portael pròxim dilluns, dia 15 d'octubre. Els veïns que ahir feien cua al magatzem del carrer Margenera per recollir els receptacles expressaven els seus dubtes amb el nou sistema.

La preocupació més generalitzada estava en el fet que els contenidors han de romandre a l'exterior de les cases i poden ser un focus d'atracció dels gats de les colònies. En menys intensitat també expressaven la seva preocupació per si el nou sistema incrementarà el preu de la recollida. La conclusió general era que el temps demostrarà si l'aposta de l'Ajuntament de Besalú és l'encertada.

La regidora, Fina Surina, ha explicat que durant aquesta setmana faran 2 tallers perquè la gent quedi ben preparada per a l'inici del porta a porta. També ha explicat que han fet les darreres reunions informatives amb una gran assistència de veïns.

La intenció de l'Ajuntament de Besalú és doblar el percentatge de reciclatge, ara situat en un 40%, fins a un 80% i reduir el cost de la recollida.