L'hospital de dia de l'hospital de Blanes es traslladarà a la planta baixa del centre, a prop de l'entrada principal, i permetrà guanyar més llits d'aguts. Les obres per traslladar l'hospital de dia, que fins ara estava situat a la segona planta de l'edifici, ja han començat, i es preveu que estiguin enllestides el gener del 2019.

L'objectiu del canvi és optimitzar els espais, traient una activitat ambulatòria de l'àrea d'hospitalització, i guanyar més llits d'agust, ja que amb el trasllat el centre comarcal passarà de tenir 84 places a 90.

Fins ara, a l'espai de la planta zero on ara se situarà l'hospital de dia hi havia part de l'arxiu d'històries clíniques. Amb la digitalització del servei s'ha permès guanyar un espai per a l'ús assistencial. Un cop condicionat l'espai, amb una inversió econòmica d'uns 180.000 euros, s'hi atendran pacients que estan en tractament mèdic i oncològic però no requereixen ingrés hospitalari.

Tots els pacients junts

Quan estigui reformada, aquesta unitat comptarà amb un espai comú obert i diàfan amb una dotzena de punts d'atenció, incrementant els nou que hi havia fins ara. Cada punt comptarà amb una butaca i també s'equipararà lasala amb una llitera i un llit.

Fins ara, els pacients estaven distribuïts e diferents boxes i el personal d'infermeria havia d'anar d'habitació en habitació per supervisar cada un desl usuaris. Amb la reforma, tots els pacients estaran units en una mateixa sala, el que permetrà al personal assistencial veure'ls i controlar-los al mateix temps.