L'episodi de pluges continua a les comarques gironines i els registres recollits ja superen els 60 litres en alguns punts del Ripollès i l'Alt Empordà, des d'ahir.

Des d'ahir i fins avui a dos quarts de nou del matí, hi ha estacions meteorològiques que han quedat ben carregades. És el cas de la de Sant Pere Pescador on la precipitació acumulada és de 68,9 litres; a Molló, el pluviòmetre s'ha omplert fins a 64 litres i a Santa Coloma de Farners per exemple, s'han superat els 41 litres.

La situació es preveu que es reactivi a partir de la tada i per tant, la gent avui s'ha hagut d'emportar el paraigua a la mà perquè en molts punts de la demarcació de Girona continua plovent de forma continuada.

Els Bombers han informat que han hagut de fer 13 serveis entre les vuit del vespre d'ahir i fins a les set del matí, la majoria per arbres en vies i carrers. Per exemple, a Santa Coloma de Farners, aquests han estat els efectes:

Creixement del cabal del Ter

Des de Protecció Civil, es manté activada l´alerta del Pla Especial d´Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT. I s'alerta que des de l´Agència Catalana de l´Aigua s'ha informat que el cabal del riu Ter a Ripoll és molt alt a causa de les pluges i pot afectar a tot el seu recorregut fins a Tavertet.

Segons l'ACA, el cabal ha arribat a 116 m3/segon aquesta matinada, quan abans de les pluges era de 10 m3/segon.

També ha informat que el cabal de la Riera Major és molt elevat i pot afectar al seu pas pels municipis de Viladrau i Sant Hilari de Sacalm, entre altres.

A Figueres per exemple, a causa de l´aigua acumulada per les pluges d´aquesta nit han estat tallats a la circulació el camí del Cementiri de Vilatenim i el camí de Can Lel, segons ha informat la Guàrdia Urbana.

Per altra banda, l'ajuntament de Flaçà ha informat a través del seu Facebook, que el passallís entre Flaçà i Sobrànigues del Ter ja està reobert al trànsit. Ahir es va tancar amb la previsió de fortes pluges a la comarca.

Ahir les preicipitacions es van fer evidents a Barcelona i Girona, tot i que les afectacions van ser mínimes.

De cara a les pròximes hores, aquesta és la previsió del Meteocat