Olot acollirà activitats coincidint amb el 16 d'octubre, Dia Mundial de la Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria organitzada per l'European Resuscitation Council (ERC) i que aquest 2018 s'emmarca amb el lema «Tots els ciutadans del món poden salvar una vida».

Al llarg d'aquest dia es realitzen diferents activitats arreu del territori català per donar a conèixer com actuar davant una aturada cardíaca i conscienciar així la població. A Olot, de les 9 del matí a les 7 del vespre, personal mèdic, infermer i tècnics d'emergències sanitàries del Servei d'Urgències de l'hospital d'Olot, del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) i del TSC (Transport Sanitari de Catalunya) realitzaran tallers i demostracions pràctiques sobre reanimació cardíaca al passeig d'en Blay d'Olot (El Firal).

L'activitat té com a finalitat conscienciar la població sobre la necessitat d'actuar de manera ràpida en cas de presenciar una aturada cardíaca. Les maniobres de RCP, iniciades de forma precoç, augmenten la supervivència i disminueixen el risc de patir seqüeles greus.

Les aturades cardíaques són responsables de més de 350.000 morts a l'any fora dels hospitals a Europa.

A Catalunya, es produeix una mort sobtada cada dues hores i mitja per aquest motiu, és a dir, 10 morts cada dia.