L´episodi de fortes pluges es va deixar notar amb força al seu pas per les comarques gironines. Des del dimarts al vespre i fins ahir pels volts de la tarda, les estacions meteorològiques no van parar de recollir aigua, superant en alguns casos els 80 litres per metre quadrat. És el cas de Castell-Platja d´Aro, on la precipitació acumulada va registrar un total de 84,7 litres en només dos dies; a Sant Pere Pescador, el pluviòmetre es va omplir fins als 74,3 litres i a Roses, per exemple, es van superar els 70 litres.

Aquesta situació va portar els Bombers a realitzar un gran nombre d´actuacions no només a la província de Girona, sinó també a tot Catalunya. Entre les vuit del vespre de dimarts i les dotze del migdia d´ahir es van rebre un total de 328 avisos per pluja. Una gran part van ser inundacions en baixos i subter­ranis, filtracions d'aigua en edificis, embornals embussats, caigudes d'arbres o branques i rescat de persones atrapades en vehicles. En el cas de la demarcació la xifra es va quedar en 34.

En només mitja hora, els efectius de salvament van haver de fer una dotzena de serveis per acumulació d'aigua al municipi de Sant Feliu de Guíxols i cinc més a Platja d'Aro. Sobretot per inundacions en baixos, caiguda de branques i el rescat de tres persones -dues a Sant Feliu i una a Platja d'Aro- perquè havien quedat atrapades per la pluja a dins del cotxe.

Aquests serveis es van focalitzar sobretot entre un quart de dotze i tres quarts d'onze. En paral·lel, la Policia Local i els ajuntaments també van estar treballant en aquestes zones per millorar la situació.

Caiguda d´una placa

Un dels successos més destacats arran del temporal va tenir lloc en un supermercat de la localitat de Sant Feliu, on una dona va resultar ferida en cedir una placa del sostre per la pluja. Els Bombers eren a lloc per l'entrada d'aigua i el Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) va ser qui va atendre la dona, que no va resultar ferida de gravetat. L´afectada era una treballadora del mateix establiment comercial.

També al mateix municipi, els Bombers van treballar en dues actuacions al carrer Garbí. Per un costat van ajudar a treure l´aigua d´uns garatges, on l´acumulació va arribar fins als 40 centímetres en un període de temps relativament curt, aproximadament de mitja hora. L´aigua va fer malbé diverses bicicletes, cotxes i motos que hi havia a dins, cosa que va causar una certa indignació entre els veïns, que asseguraven que el sistema de clavagueres «no està preparat per fer front a situacions com aquestes, tot i ser excepcionals».

Per altre costat, en el mateix carrer, l´hotel Eden Roc va haver de desallotjar més d´un centenar de persones per un petit incendi al bar. Les piscines del mateix establiment estaven desbordades per la forta tempesta quan van arribar els Bombers a lloc. El succés es va produir pels volts de dos quarts de dotze en aquest hotel ubicat a la zona del port Salvi. Segons fonts dels efectius, se'ls va alertar d'un petit incendi al bar i quan hi van arribar es van trobar que l'hotel estava desallotjat i els 150 clients i treballadors eren al hall.

El foc va ser apagat pels mateixos responsables de l'hotel amb un extintor i no va quedar ningú ferit. En el mateix moment que hi havia els Bombers va caure una forta tempesta, que va generar inundacions. A causa de les precipitacions les piscines es van veue desbordades i van quedar inoperatives, però els Bombers no hi van poder actuar, i serà el servei de manteniment qui hi treballarà.

En altres localitzacions costaneres com s´Agaró es van registrar importants acumulacions d´aigua al carrer i en el cas de l´Escala l´onatge va ser tan fort que algunes persones van aprofitar per fer surf a la platja.

Rius desbordats

Paral·lelament, l´Agència Catalana de l´Aigua va informar que el cabal del riu Ter a Ripoll era d´allò més alt a causa de les pluges i que podia afectar a tot el seu recorregut fins a Tavertet. A la seva capçalera, el riu Ter al seu pas per Ripoll va arribar a 117 m3/s (dada de les 5 del matí). Abans de l´activació del pla INUNCAT, el cabal era de 10 m3/s. També es va informar que el cabal de la Riera Major era molt elevat i que podia afectar de manera notable al seu pas pels municipis com Viladrau o Sant Hilari de Sacalm.

Una altra de les localitats amb afectacions va ser Figueres, per exemple, on a causa de l´aigua acumulada per les pluges de la nit del dimarts van quedar tallats a la circulació el camí del Cementiri de Vilatenim i el camí de Can Lel, segons va informar la Guàrdia Urbana.