Les separacions durant el segon trimestre de l'any. Entre l'abril i el juny s'han donat 50 casos, mentre que els jutges en van gestionar 17 durant el mateix període de l'any passat.

En aquests tres mesos, però, els divorcis, en canvi, han patit un petit retrocés, d'1,38%. S'han assolit fins a 428 demandes de divorci, mentre que, en el segon trimestre de 2017, en van ser 434.

De dissolucions matrimonials a les comarques de Girona també n'hi ha hagut un cas d'una altra tipologia, la nul·litat matrimonial, un tipus de dissolució que feia temps que no es donava.

Si s'analitzen el tipus de separacions que els jutjats han gestionat aquest segon trimestre, cal dir que la majoria han estat de tipus consensuat (47), i en la resta hi ha hagut problemes entre els dos membres de la parella (3) per acordar-la. Quant als divorcis, la majoria, com passa habitualment, han estat de mutu acord (285), i els 143 restants no s'han pogut consensuar.

L'evolució en canvi és diferent si es mira en l'àmbit de tot Espanya, on en el segon trimestre de 2018 el nombre de demandes de dissolucions matrimonials, separacions i divorcis, s'ha incrementat en un 1,7 % respecte al mateix trimestre de l'any anterior segons les dades recollides pel Consell General del Poder Judicial.

En aquest segon trimestre han mostrat increments interanuals totes les formes de dissolució, tret de les demandes de divorci consensuades (17.077) que baixen un 0,1 %. Les 11.986 demandes de divorci no consensuades són un 4% més altes que l'any anterior; les 983 de separació consensuada, un 5,4 % més; i les 466 de separació no consensuada, un 5,9 %més que les presentades en el segon trimestre de 2017.

El nombre de demandes de nul·litat a tot Espanya (32) ha estat un 11,1 % inferior a les presentades en el mateix període de l'any passat. Aquest tipus de dissolució no és gaire habitual.

Més demandes a les Canàries

Posant en relació les demandes de dissolució matrimonial del total del trimestre amb la població a 1 de gener de 2018 veiem que el major nombre de demandes de dissolució per cada 10.000 habitants s'ha donat a Canàries, amb un taxa de 7,7. El segueix la Comunitat Valenciana, amb 7 dissolucions, i Catalunya es troba al tercer lloc, amb 5. Per contra, la més baixa s'ha donat a Castella Lleó, amb 4,8 dissolucions.