12 de octubre de 2018
12.10.2018
Diari de Girona

CCOO reclama posar fre als operadors turístics a la Costa Brava

12.10.2018 | 00:08
CCOO reclama posar fre als operadors turístics a la Costa Brava

CCOO (Comissions Obreres) reclama que es limiti la presència dels operadors turístics a la Costa Brava perquè impulsen un turisme «caduc i basat en la precarietat laboral». El secretari general del sindicat a Girona, Bartomeu Compte, va assegurar dimecres que el seu model de paquets turístics, que es recolza a aconseguir cada vegada preus més baixos, incrementa les males condicions que pateixen molts treballadors del sector.

CCOO va treure xifres per demostrar que el turisme basat només en sol i platja, cada cop més, ja no té sortida a la demarcació perquè hi ha altres destins que competeixen amb la Costa Brava i aquest 2018 han baixat les pernoctacions. Per això, Compte va demanar anar a buscar «el turista 'premium'» (és a dir, aquell que deixa diners al territori). CCOO també va reclamar al Govern que impulsi un Pacte Nacional del Turisme.

El sindicat va tirar d'estadística per assegurar que el turisme «s'està esgotant» i que cal repensar-ne el model. Entre gener i agost, les comarques gironines van rebre 2.823.713 turistes (més de la meitat dels quals, estrangers). Són un 2,86% més en comparació amb el 2017, però per contra, aquest increment no es tradueix en les pernoctacions, que han caigut un 1,12% (se n'han fet 102.329 menys).

Per al sindicat, això marca «un punt d'inflexió» i demostra que cal avançar cap a un nou model. Per això, CCOO va reclamar que es posi fre a la presència d'operadors turístics a la Costa Brava, que ofereixen paquets turístics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook