12 de octubre de 2018
12.10.2018

Finalitza la restauració d'Els Desmais de l'estany de Banyoles

Els objectius del projecte es basen en recuperar el paratge que s'havia degradat i dragar la riera del Vilar

12.10.2018 | 18:48
Les passarel·les són una de les novetats de les obres.

Les obres de restauració del paratge d´Els Desmais al voltant de l´estany de Banyoles han estat completades. Els principals objectius de la intervenció han estat recuperar part del paisatge que s´havia anat degradant amb el pas dels anys i dragar la riera del Vilar que es desbordava amb facilitat.

El regidor de Medi Ambient de Banyoles, Jordi Bosch, explica que la restauració d´Els Desmais ha consistit primerament a treure els desmais malalts o morts que hi havia i donar un altre aire al paratge que en part estava enfonsat per l´augment del nivell de l´aigua. En aquest sentit, s´ha procedit per recuperar part de la flora i la fauna fent una aportació extra de terra.

A la zona també s´han incorporat passeres de fusta i un pont directe a la font del ferro. Pel que fa a les dues fonts històriques, aquestes s´han aixecat i s´han tornat a posar en funcionament. El projecte ha estat avalat per l´Ajuntament i el Consorci de l´Estany, amb el vistiplau dels Departaments de Patrimoni i Medi Ambient.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook