El tinent d'alcalde, Josep Berga, i l'arquitecte Eduard Callís ahir van presentar el mirador sobre el Fluvià que anirà damunt de les restes de l'antiga adoberia Bassols, ensorrada fa uns mesos al carrer Sant Miquel.

Més en concret, l'estructura anirà situada en un vèrtex del carrer a poca distància de l'edifici del Consorci de Benestar Social, abans la fàbrica de teixits de can Castellanes. Segons Berga, l'obra està valorada en 50.000 euros i la intenció és que estigui acabada en el decurs del 2018.

L'arquitecte Eduard Callís va explicar que l'element central de l'estructura serà una plataforma octogonal de 3,5 metres de diàmetre que estarà unida al carrer Sant Miquel per un petit pont d' uns 5 metres de llargada. La plataforma s'aguantarà damunt d'un pilar de 3 metres d'altura que s'aguantarà damunt dels murs que s'han conservat de la fàbrica.

La plataforma, des d'on la gent podrà mirar, estarà protegida per una construcció metàl·lica de 6 metres d'altura. L'arquitecte Eduard Callís ha explicat que l'altura del mur protector és decorativa i té la funció de formar un conjunt amb les mides de les fàbriques d'aquella part del riu.

La plataforma principal tindrà el terra en forma de planxa metàl·lica perforada amb relleu perquè la gent no rellisqui. L'única peça de fusta de tota l'estructura serà un banc de fusta que envoltarà la plataforma.

Callís va explicar que el mirador s'elevarà damunt d'unes formes que simularan les basses de tenyir de les antigues adoberies. La diferència serà que en comptes de tinys hi haurà plantes tintòries escollides pel Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa. Segons ell, el resultat final serà com tapís format per recintes de colors-

El mirador forma part de les accions proposades pels veïns dins del Pla Integral d'Accions de Millora del barri de Sant Miquel per fer aquesta tardor. Les altres són posar llums en el camí que va de Sant Miquel al Morrot, la millora del carrer Pare Antoni Soler i l'execució d'una proposta d'art al carrer que vol fer valorar façanes i garatges.