13 de octubre de 2018
13.10.2018

El festiu del 12 d'octubre passa desapercebut en diversos ajuntaments

Alguns consistoris gironins van funcionar amb normalitat ahir, com els de Verges, Sant Julià de Ramis, Celrà o Viladamat - La meitat de les parades del mercat del Lleó també van treballar

13.10.2018 | 00:04
Madrenas i regidors de la CUP i ERC-MES, ahir, a l´ajuntament.

El Dia de la Hispanitat va passar desapercebut en alguns ajuntaments gironins, que van obrir les portes i van funcionar com si fos un dia feiner. És el cas de Sant Julià de Ramis, Torroella de Montgrí, Celrà o Viladamat, per exemple.

També a Verges l'ajuntament va funcionar amb relativa normalitat, obrint de vuit del matí fins a quarts de tres, com fa habitualment. L'equip de govern hi va anar i es va reunir per «ajudar a les tasques administratives» i fer gestions municipals. També ho van fer quatre treballadors, tres d'administració i un de neteja.

L'alcalde, Ignasi Sabater, va explicar que ja fa tres anys que, arran d'un acord de ple, van decidir obrir i que ofereixen als seus treballadors la possibilitat de fer festa qualsevol altre dia de l'any.

«Avui no celebrem res, no celebrem genocidis i encara menys el dia de la raça», va dir. Sabater va insistir, a més, que «enguany, amb un moment d'excepcionalitat, amb presos i preses polítiques encara més, per dignitat i coherència hem vingut tots a treballar».

Al llarg del matí, diversos veïns s'hi van acostar a fer gestions, sobretot vinculades al servei de recollida porta a porta que està implementant l'Ajuntament.

Una veïna, la Concepció Nadal, va assegurat que per a ella «és un dia totalment normal». «Potser, fins i tot, amb més sentiment de treball que altres perquè hi ha una cosa dins que et revela contra aquest dia en què els catalans no tenim res a celebrar», va insistir.

Una altra veïna, la Mariam Serrà, va assenyalar que ella com a autònoma sempre ha treballat aquest dia i creu que tothom hauria de fer el mateix. «Jo sempre he fet festa el dia de Sant Jordi i santa Montserrat, però el 12 d'octubre sempre he intentat fer alguna carta o factura perquè es veiés que treballava», va afegir. Al municipi no només va obrir l'ajuntament, sinó també la majoria d'establiments.

Altres ajuntaments, com el de Girona, no van obrir al públic, si bé els regidors de les formacions independentistes -els de CiU, ERC-MES i la CUP-Crida per Girona- sí que hi van anar. El mateix va fer l'alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), que també va anar al seu despatx.

El d'ahir també va ser un dia laboral per diversos establiments comercials, tant per criteris comercials com ideològics. A Girona, una vintena de parades del Mercat del Lleó també van decidir obir portes ahir al matí.

Una de les paradistes, Consol Puigalràs, va explicar que l'any passat ja volien obrir i que finalment aquest any es va plantejar i més de la meitat va dir que sí.

Els motius, va dir, són diversos, però assegura que la majoria ho van fer perquè aquest dia no tenen res a celebrar. Els estands només van obrir al matí, però tot i això van rebre una important afluència de compradors al llarg de les primeres hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook