El 73.073 és la grossa del sorteig especial de la Hispanitat de la Loteria Nacional, que ha anat a parar a les administracions el Fesol d'Or d'Olot i la Loteria Santa Eugènia de Girona. Els d'Olot calculen que han venut entre 8 i 10 dècims, dels quals almenys un ja ha estat comprovat. Els de Girona expliquen que es tracta de números venuts a la màquina i ho tenen més difícil de calcular.

Des de l'administració de loteria d'Olot, que regenta Alfredo Alfaro, explicaven ahir a la tarda l'experiència d'haver presenciat la reacció d'una persona afortunada amb el 73.073.

En un dilluns com ahir, la cua de persones que esperen en el passadís de l'administració arriba fins al carrer Sant Rafel. Per això, la dependenta s'afanyava a comprovar i a vendre. Quan un client de mitjana edat es va posar davant del vidre i li va dir: «Sé que he tret alguna cosa, mira'm-ho». L'home sabia que tenia un dècim acabat en 3 i que almenys li tornarien els diners. L'administrador va agafar el número i el van passar per la màquina. Van dir al client a continuació: «Aquest dècim està premiat amb 100.000 euros». L'home es va moure com si hagués de caure i va respondre: «I això quan és?».

L'administrador va tornar a dir: «100.000 euros». Llavors, l'afortunat va situar-se i va fer moviments d'alegria. Tot seguit va mostrar el dècim a la gent de la filera tot repetint : «M'ha tocat, m'ha tocat!». L'home es va aturar per explicar als de la filera que el premi li representava un ajut molt important. Després va marxar, segons van explicar diversos testimonis, en direcció a un banc. És la primera vegada que el gros especial de la Loteria Nacional va a parar al Fesol d'Or. «Amb el gros de Nadal, és l'únic premi que em faltava donar», va dir Alfredo Alfaro. Fa uns mesos va repartir el gros normal de la Loteria Nacional. A Olot, van entrar 300.000 euros en 10 dècims. Al cap d'un temps un dels afortunats va fer un regal a la dona de l'administració.

L'administracio el Fesol d'Or d'Olot es va fer molt coneguda el 21 de desembre del 2015, quan va donar el «Gordo» de la Primitiva. Es tractava d'un premi de 15 milions d'euros. En aquella ocasió, no van haver-hi ni indicis de qui podia haver estat l'afortunat.