Salut calcula que a les comarques gironines hi ha més de 2.000 persones amb Parkinson. Una xifra que s'eleva fins a les 18.000 a Catalunya, a 150.000 a Espanya i a 6,3 milions a tot el món.

Segons diferents estudis epidemiològics, un 0,3% de la població major de 40 anys pateix aquest malaltia degenerativa que genera moltes dificultats per desenvolupar activitats quotidianes.

Els símptomes més coneguts són els motors, com ara la tremolor, la rigidesa o la lentitud, però n'hi ha d'altres, com els trastorns de l'ànim (apatia, depressió) i de la conducta, amb problemes de son i restrenyiment, que condicionen molt la qualitat de vida.

L'hospital Santa Caterina acollirà dijous unes jornades sobre la malaltia. La trobada, que també es farà divendres a Blanes, té com a objectiu facilitar al pacient pautes per a la identificació dels símptomes i el reconeixement de l'estadi de la malaltia, així com mantenir línies de treball unificades entre les associacions de pacients de la demarcació i el professional mèdic involucrat en el tractament d'aquests pacients.