L'embassament de Susqueda està a 8 centímetres del límit de la seva capacitat a causa de les últimes pluges i dels aportaments d'aigua del sistema.

La tempesta Leslie cal recordar que ha deixat rius desbordats, inundacions i vies tallades pel seu pas.

Per tant, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) descarta que avui l'aigua passi pel cim de la presa tot i que no descarta que al llarg de la setmana sobreïxi. Una imatge poc freqüent i que atrau molts curiosos cap a aquest pantà de la comarca de la Selva.

Aquest matí, segons fonts de l'ACA, s'ha vist que el pantà va perdent aigua i per tant no serà necessari que s'obrin comportes ni que l'aigua sobreïxi. A primera hora del matí l'embassament es trobava al 99,77% de la seva capacitat i al llarg del dia anirà baixant de nivell i per exemple, pels volts de les 10 ja estava en el 99,73%. El pantà de Sau, que forma part del mateix sistema, avui es troba gairebé al màxim, amb un 94,14%.

Des de l'ACA es destaca que el cabal dels rius avui s'està estabilitzant i el de l'entrada del Ter també i per això, avui no hi ha tanta aportació d'aigua als pantans.

Ahir degut a les fortes pluges a la capçalera del Ter i els seus afluents es va preveure que sobreeixiria al llarg d'avui. Aquesta situació es podria viure de cara a mitjans de setmana si la previsió de pluges es manté i dijous per exemple, es podria veure la imatge inèdita.

Aquest any ja s'han hagut d'obrir almenys en dues ocasions les comportes de Susqueda. Per exemple, el mes de setembre es va decidir desembassar perquè havia de servir per afavorir el cabal del riu i els boscos de la seva ribera. A més, la maniobra va permetre baixar una mica el nivell de l'embassament. El setembre Susqueda va arribar al 95,36% de la seva capacitat (222,19 hm3).