Persecució policial quilomètrica i perillosa la que es va viure ahir a la tarda a l'autopista AP-7 des de l'Empordà fins al Gironès.

Els Mossos d'Esquadra van perseguir un conductor que va fugir d'un control a Llers i que va conduir temeràriament per l'AP-7 des de Llers fins a Sant Gregori on va ser arrestat, després d'escapolir-se en una zona boscosa.

Els fets van produir-se aquest dimarts pels volts de dos quarts de set de la tarda, quan un turisme de la marca Renault en el qual viatjava un home es va saltar un control on se'l volia identificar, que tenien establerta una patrulla dels Mossos de la comissaria de Figueres.

Va fugir a gran velocitat del control situat a la sortida 3, a Llers i no es va aturar. Va anar conduint de forma temerària per l'autopista i va fer 45 quilòmetres amb els Mossos al darrere. Primer els de Figueres i ràpidament es van incorporar a la persecució, patrulles de l'ABP del Gironès - Pla de l'Estany i vehicles dels antiavalots (ARRO). Per poder aconseguir enxampar-lo, primer van intentar crear retencions a l'autopista pensant que això permetria que l'home acabés acorralat. Però aquest, en veure la maniobra va decidir anar conduint de forma encara més temerària, pel voral de l'autopista en sentit Girona.

A l'altura de Sant Gregori, la policia va col·locar les punxes per frenar-lo i fins i tot, un dels policies de l'ARRO va disparar a la roda veient que l'home gairebé impacta contra ells. Finalment, el cotxe es va aturar a prop de la fàbrica Nestlé. I un cop allà, l'home va saltar del cotxe i va fugir per una zona boscosa. On després d'una persecució a peu va poder ser detingut.

Els Mossos d'Esquadra van escorcollar el vehicle i a dins hi van trobar diners i diversos paquets amb marihuana

Per tot això, l'home, de nacionalitat francesa i 28 anys, va quedar arrestat per un delicte de conducció temerària, un de tràfic de drogues i un altre de resistència i desobediència als agents de l'autoritat.

L'home passarà les pròximes hores a disposició judicial.