L'embassament de Susqueda està al seu límit. L´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha obert les comportes per desembassar l´aigua a través de les vàlvules. L´ens descarta que avui l'aigua passi pel cim de la presa, tot i que no desestima que al llarg de la setmana sobreïxi, sobretot de cara a dijous, quan es preveu que torni a ploure fort. La tempesta Leslie cal recordar que ha deixat rius desbordats, inundacions i vies tallades pel seu pas. Això ha provocat, per tant, que Susqueda presenti un estat immillorable i que es trobi al límit de la seva capacitat, de fet està a només vuit centímetres del seu màxim.

Ahir al matí, segons fonts de l'ACA, es va poder comprovar com el pantà va perdent aigua gràcies al desembassament. A primera hora del matí, l'embassament es trobava al 99,77% de la seva capacitat i al llarg del dia va anar baixant de nivell i, per exemple, pels volts de les 10 ja estava en el 99,73%. Aquest any ja s'han hagut d'obrir almenys en dues ocasions les comportes.

Ahir la maniobra va consistir en alliberar uns 250 m3 per segon d´aigua. En concret, 200 serien per al desguàs de fons i la resta a través de la central hidroelèctrica. Aquest dilluns als embassaments del Ter van entrar més de 1.500 m3/s i s'ha minimitzat l'avinguda, reduint el cabal de sortida a 250m3/s.