Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que havia robat una furgoneta a L'Hospitalet, la va utilitzar per robar una bici a Puigcerdà i fer un encastament a Campelles.

Es dona el cas però que l'arrest va ser per un altre motiu, el van enxampar circulant en direcció contrària i amb una furgoneta sostreta per la C-16 a Berga. A més, conduïa sota els efectes de l'alcohol i les drogues i va acabar col·lidint contra dos vehicles que circulaven per la via.

La detenció es va produir diumenge i l'arrestat per part de l'Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Central i de la comissaria de Berga van és un home, de 30 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Rubí (Vallès Occidental). El qual està acusat de ser el presumpte autor d'un delicte de robatori i furt d'us de vehicle a motor, un delicte de furt lleu, un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat i dos delictes contra la seguretat viària.

Tot va començar pels volts de les quatre de la tarda del mateix 14, els Mossos van rebre l'avís que una furgoneta circulava realitzant una conducció anòmala i que en algun tram anava en direcció contrària per la carretera C-16, a l'altura del Túnel del Cadí, en direcció a Barcelona.

Immediatament es va muntar un dispositiu policial per localitzar el vehicle infractor. Poc després dues patrulles van veure'l prop de Cercs i van intentar aturar-lo. El conductor va fer cas omís de les indicacions dels agents, que van haver d'apartar-se ràpidament de la via per evitar ser atropellats. La furgoneta va continuar la marxa a gran velocitat i en sentit contrari desplaçant els cons que s'havien instal·lat per l'operació tornada del Pont del Pilar.

Persecució policial

Durant la fugida el vehicle escàpol va col·lidir contra dos vehicles que circulaven per la via, sense causar-los lesions als ocupants.

Seguidament, la furgoneta va entrar a la població de Berga i les dues patrulles que l'estaven seguint més una tercera de la comissaria de Berga li van barrar el pas i van aconseguir aturar-lo. Acte seguit va intentar fugir corrents, però va ser interceptat pels mossos.

La furgoneta que conduïa havia estat sostreta el dia anterior a l'Hospitalet de Llobregat. A l'interior hi havia una bicicleta que constava com a sostreta a Puigcerdà, el mateix 13 d'octubre.

El conductor va quedar detingut pel robatori del vehicle, el furt de la bicicleta, atemptar contra els agents, conduir de manera temerària i negar-se a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia.

Un cop en dependències policials els investigadors van trobar indicis que relacionaven el detingut amb un robatori amb força per encastament de vehicle. El fet es va produir pels volts de les 23.20 hores del mateix dia 13, en una benzinera de Campelles.

El detingut va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga, el qual va decretar el seu ingrés a presó.