Blanes i Begur van acollir dimarts diverses activitats adreçades a mostrar a escolars i gent gran com s'ha de reaccionar en cas d'una aturada cardíaca, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca i la Reanimació Cardiopulmonar, que és el 16 d'octubre.

A Blanes, l'entitat RCP a l'Escola, integrada per una trentena de metges, infermers i tècnics sanitaris, va instal·lar un estand informatiu a la plaça del Poble Sahrauí. La ubicació es va triar per poder comptar amb el màxim nombre de nens i nenes, que, un cop acabades les classes, van poder informar-se i practicar la reanimació cardiopulmonar amb ninots.

A banda dels alumnes de l'escola Quatre Vents, també n'hi van haver de l'escola Pinya de Rosa i d'altres centres del voltant que van aprofitar l'oportunitat de practicar la reanimació.

Igualment, es van animar a participar-hi els pares i mares i familiars dels escolars.

Com a part de l'aprenentatge, es va explicar als escolars què és i com funciona un desfibril·lador (DEA) en cas que s'hagi de menester.

A Begur, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil , amb el suport de l'Ajuntament, va organitzar dues grans accions diferents.

Al matí, a la plaça Lluís Esteva i Cruañas, es va fer una exposició de vehicles d'emergències, amb la presència de dues ambulàncies del SEM (una de Suport Vital Bàsic i una d'Avançada), una ambulància de Creu Roja Palafrugell i els vehicles de policia local i Protecció Civil de Begur.

La mostra de vehicles va ser visitada pels alumnes de la llar d'infants Ses Falugues, dels cursos de tercer i quart de primària del col·legi Doctor Arruga de Begur i un grup de gent gran del Casal d'Avis que van escoltar alguns consells per actuar en cas d'una aturada cardíaca.

L'entitat organitzadora de l'acte, creada oficialment l'any passat, disposa d'un desfibril·lador i de personal format per utilitzar-lo davant una aturada cardíaca, juntament amb una motxilla amb material sanitari.

L'agost passat, Protecció Civil ja va organitzar una campanya a favor del bany segur.

A Catalunya, es van celebrar dimarts prop de 80 activitats en 43 poblacions, convocades pel Consell Català de Ressuscitació.