Després dels recents efectes del temporal derivat del pas de l´huracà Leslie el passat dilluns, les pluges sembla que no vulguin desaparèixer de les comarques gironines. Durant la matinada del dimecres i durant el matí d´ahir les precipitacions van caure amb força en diversos punts de la demarcació i van deixar uns registres entre els 50 i els 20 litres per metre quadrat. El municipi que més aigua va acumular segons el Meteocat va ser Cabanes amb 53,1 l/m2, seguit de Roses amb 45,4 l/m2, Girona 41,8l/m2 o Anglès amb 41 litres. També a Castelló d´Empúries (38,3), Fornells de la Selva (27,5) o bé Navata (26,6) es van registrar quantitats significatives.

Precisament, va ser a la comarca de l'Alt Empordà on les precipitacions van caure amb més intensitat i a Roses, per exemple, es va poder veure una imatge poc habitual: el fossar de la Ciutadella ple d'aigua. En aquesta localitat, un terç del total d´aigua acumulada va caure només en mitja hora durant les primeres hores del matí. El fort aiguat va causar inundacions en algun punt de la població i va obligar a tallar el trànsit del car­rer Port del Reig. Les acumulacions es van fer visibles també a la C-260 amb afectacions en un dels carrils.

Una situació semblant va tenir lloc a Cadaqués, on l´aigua va baixar amb força per la riera i va deixar algunes vies inundades i va moiure fins i tot algun dels vehicles que hi havia aparcats. En menys de tres hores van caure uns cinquanta litres. En el cas de la Selva de Mar, es va haver de tallar una carretera.

Pel que fa a Figueres, des del consistori es va activar el pla municipal de Protecció Civil en fase d'alerta, com a conseqüència de la intensitat i acumulació de pluja i el previsible augment dels cabals de rius i rieres. Fins a mig matí s'acumulava aigua en alguns punts de Vilatenim, com la zona propera al cementiri. Paral·lelament, per precaució, es va tallar el camí del Far d'Empordà al seu pas pel riu Manol.

Des del dilluns hi ha un seguit de rius que mantenen elevats els seus nivells, com per exemple el Ter. Durant la jornada d´ahir es va tancar la passera que comunica els municipis de Bescanó i Sant Gregori.

La intensa pluja dels darrers dies manté molt alt el riu Ter. El passallís de Sobrànigues, a Sant Jordi Desvalls, es manté tancat des de dilluns per la gran quantitat d'aigua que baixa.

Aquesta és la previsió del Meteocat: